RADY, TIPY, TRIKY

 

 

 

 

! NÁVODY NA PSÍ TRIKY ZDE !

 

 

 

 

PSÍ SUŠENKY

Určitě také vyzkoušejte psí sušenky z jater a vloček. Doporučil mi je můj strejda a jsou fantastické. Z vlastní zkušenosti vím, že psi by za ně "skočili na strom". Jsou jednoduché a přitom rychle hotové. Jediná nevýhoda je, že se snadno kazí, pokud jsou v uzavřené nádobě. Ale vyzrát nad ní můžete. Stačí jen sušky strčit do mrazáku a je po starostech. Když je potřebujete, jen je vyndáte a oni okamžitě rozmrznou. 

 

RECEPT:

500g jater (jedno jakých)

500g ovesných vloček

1 vejce

    Játra s vločkami rozmixujte v mixéru. Do rozšvihané směsi klepněte vajíčko a zamíchejte. Hmotu rozetřete na plech. Po upečení (ještě když je to teplé) nakrájejte upečenou hmotu na kousky (čtverečky). Oddělte, nechte vychladnout a sušky jsou na světě !

JEN POZOR NA TO SKLADOVÁNÍ !

Pejskům přejem Dobrou chuť !

 

RECEPT NA KOZÍ SÝR

Pro někoho může být problémem zvláštní chuť mléka, ale chovatelé podotýkají, že pach v mléce je způsoben nevhodným chovem (ustájením) zvířat. Odlišnou chuť mléka můžeme potlačit třeba kakaem, nebo cereáliemi. Další možností, jak si dopřát vitamínovou bombu obsaženou v kozím mléce je vyrobit si výborný sýr z kozího mléka, které lze nakoupit i na farmářských trzích.

 

JAK NA TO? 

Kozí mléko nalijeme do hrnce a pozvolna zahřejeme až k varu. Jakmile se začne vařit, vysráží se mléko prostřednictvím sýřeniny na tužší hmotu. Přes plátenko nalijeme hmotu do formiček, které mají ze spod dírky, aby mohla vytékat syrovátka. Zatížíme a necháme hmotu ztuhnout. Sejra můžeme osolit, či ochutit bylinkami, česnekem, červenou paprikou, nebo pepřem. A protože v něm nejsou žádné konzervanty, zkonzumujte do čtyř dnů.

 Dobrou chuť !

KOZÍ MLÉKO A SÝRY VE VAŠÍ KUCHYNI

 

POSILUJCÍ NÁPOJ

¼ litru čerstvého kozího mléka se smíchá se 2 lžícemi včelího medu. Pije se pomalu po doušcích.

 

RÝŽOVÝ DORT Z KOZÍHO MLÉKA

1 litr kozího mléka se 25-30 minut vaří s 250g přírodní rýže, špetkou soli a 50g medu. Po vychlazení se přimíchá 1 likérová sklenka maraskina a 6 listů želatiny, rozpuštěné ve vodní lázni. ½ litru ušlehané šlehačky se zamíchá do rýže, směsí se naplní velká pudinková forma a postaví se na 4 hodiny do chladničky. Před podáváním se nakrájí na řezy a ozdobí se jablkovým kompotem.

 

KOZÍ PUDINK
1 balíček vanilkového pudinku se rozmíchá se 6 lžícemi vody a 3 lžícemi medu. ½ litru kozího mléka se krátce povaří a ušlehá s roztokem pudinku. Znovu se nechá přejít varem a pak zchladí. Přidá se 250g tvarohu, umíchá, naplní do dezertních misek a ozdobí čerstvým ovocem.

 

SALÁT Z KOZÍHO SÝRA

6 vajec uvařených natvrdo se nakrájí na plátky, chřest z jedné plechovky se nechá okapat, nakrájí na kousky a zamíchá s vejci. 250g čerstvého sýra se umixuje s ¼ litrem kysané smetany, trochou rostlinného oleje, soli, medu, sójové omáčky, citronové šťávy a pepře a touto omáčkou se přelije směs vajec a pepře. K tomu celozrnný chléb.

 

OVOCNÝ SALÁT Z KOZÍHO SÝRA

250g čerstvého kozího sýra, 50g majonézy, 1 lžíce citronové šťávy se dojemna utře, přimíchá se 1/8 l šlehačky. Dvě jablka a jeden pomeranč se nakrájí na plátky, přidá se 300g modrých rozpůlených vypeckovaných hroznů, zamíchá do krému a nechá 30 minut uležet.